27 octombrie 2013

Dezactivare cautare in bara de adrese la Chrome

Dupa o lunga perioada de inactivitate pe acest blog, am revenit cu un articol "2 in 1". Desi am destule solutii la diverse probleme legate de calculatoare adunate de ceva vreme, nu prea am timp sa le postez pe blog, dar totusi ceva m-a scos din sarite si trebuie sa ma "descarc", in ideea ca sunt multi in aceeasi situatie. In concluzie va prezint doua "probleme" (pentru unii, "imbunatatiri" pentru altii) aparute la Google Chrome. Ambele update-uri tin de bara de adrese, care de ceva timp are rol si de cautare.

Prima problema este tocmai faptul ca are acest al doilea rol ce se datoreaza multor utilizatori care folosesc motorul de cautare google pentru a ajunge pe anumite situri, ignorand complet bara de adrese. Majoritatea clientilor si cunostintelor am observat ca procedeaza astfel, dar mai suntem si utilizatori care chiar nu avem nevoie de motorul de cautare pentru a stii ce nume de domeniu are un site si vrem sa navigam direct spre el fara a apela la Google sau a vedea o pagina cu rezultatele cautarii unde sa mai dam inca un click.

A doua problema consta in noul "tab" care afiseaza un fel de "imitatie" a paginii Google, dar in momentul in care scriem prima litera in casuta de cautare aceasta sare automat in bara de adrese, ceea ce e foarte enervant, cel putin pentru mine. Eu folosesc ca hompage chiar pagina de cautare de la Google, iar schimbarea asta e chiar incomoda si deranjanta; o optiune foarte utila, dupa mine, ar fi ca noul tab sa contina ori o pagina la alegere sau un set de pagini cum gasim la Opera (motiv pentru care mi-a si placut mult acest browser). Deci:

Dezactivare cautare din bara de adrese Google Chrome

Pentru a dezactiva aceasta optiune am gasit urmatoarea varianta:
Se adauga un motor de cautare inexistent in lista cu motoarele de cautare (navigam la Settings folosid butonul din dreapta-sus a browser-ului, apoi facem click pe Manage search engines... de la grupul Search, navigam in josul paginii aparute) cu urmatoarele detalii:
1. la numele site-lui (Add new search engine) se poate scrie orice nume (ex. nume sau none)
2. la Keyword scriem: NULL
3. la URL vom completa cu: %s sau http://%s

Apoi facem click undeva sub lista in drept cu butonul Done pentru a se memora (cred ca au uitat sa puna un buton de "Add" sau "OK"), pe urma cautam noua inregistrare in lista si in momentul in care tinem mouse-ul pe acel rand va aparea in partea dreapta "Make default" pe care dam click (nu pe X, pt ca aceasta va sterge inregistrarea si va trebui creata din nou). In final facem click pe Done.

Nota: Aceasta este singura solutie gasita, daca intre timp apar alta varianta o voi adauga pe aceasta pagina, in articol sau intr-un comment.

Dezactivare noul tab cu pagina de cautare google

La aceasta problema solutia ar fi:

1. Scriem in bara de adrese: chrome://flags
2. Cautam in lista optiunea: Enable Instant Extended API
3. Schimbam setarea acesteia din Default in Disabled
4. Click pe butonul Relaunch Now din josul paginii, dupa care browserul se va restarta pentru a aplica modificarea facuta.

Nota: Este posibil ca aceste solutii sa fie provizorii si dupa un timp sa nu mai fie valabile, avand in vedere faptul ca in ultima vreme se fac foarte des modificari la aplicatii si programe fara a se lua in considerare impactul negativ asupra utilizatorilor.

instincttech

Despre instincttech

In curand, cateva informatii despre autor.

Subscribe to this Blog via Email :

Parerea ta conteaza !