4 noiembrie 2010

Cum setam conexiunea RDS (PPPOE) sa porneasca automat

Stiu ca multi dintre voi, avand o conexiune de tip PPPOE, ar vrea ca de fiecare data cand pornesc calculatorul sa nu mai fie necesar sa dea click pe iconita de conectare la internet dupa care Connect, ci ca internetul sa se conecteze automat la pornire. Pentru aceasta problema exista cateva solutii:

Proprietatile conexiunii PPPOE
Solutia pe care o recomand: Click Start -> Control Panel -> Network Connections (sau Start -> Run unde scrieti ncpa.cpl si dati OK). Click-dreapta pe conexiune (WAN Miniport PPPOE) si apoi Properties, click pe tab-ul Options unde debifati primele doua casute (Display progress while connecting si Prompt for name and password, certificate, etc.) si click pe OK. Pe urma mergeti la Start -> Control Panel -> Internet Options unde dati click pe tab-ul Connections si bifati Always dial my default connection (numele conexiunii ar trebui sa apara Current chiar sub acest rand si Default in lista), click OK.

Faceti o scurtatura a conexiunii in folder-ul Startup ( Deschideti folder-ul Startup: Start -> All Programs, click-dreapta pe folder si dati Open; click-dreapta pe scurtatura conexiunii de pe Desktop -> Copy -> click-dreapta in folder -> Paste ); inchideti folder-ul.



Mai sunt cateva solutii (folosind Command prompt sau prin programul Hamachi), dar le consider prea complicate si nesigure comparativ cu cea de mai sus. Va las pe voi sa le adaugati cu ajutorul comentariilor, atat cele doua cat si altele.

instincttech

Despre instincttech

In curand, cateva informatii despre autor.

Subscribe to this Blog via Email :

Parerea ta conteaza !