16 februarie 2013

Cum parolam un fisier Excel

Poate ca o parte dintre dvs folositi aplicatia Excel (Microsoft Office) pentru a stoca informatii si date personale, evidente, anumite liste, poate chiar un jurnal. In cazul in care doriti ca fisierul in care tineti respectivele informatii (acesta fiind personal) sa nu poata fi accesat de catre alte persoane puteti seta o parola la deschiderea lui.

Cum punem parola (password) pe un fisier Excel?
Protejarea unui document Excel este foarte simpla: dupa ce ati terminat de editat, in momentul salvarii acestuia aveti optiunea de a proteja accesul la deschiderea fisierului si la editarea lui.

1. Salvati documentul: File -> Save As... Va aparea urmatoarea fereastra:

2. Faceti click pe butonul Tools (aflat in dreapta-sus al ferestrei), apoi click General Options...
3. In casuta aparuta, in campul Password to open: tastati parola pentru accesarea fisierului. Daca doriti ca fisierul sa poata fi vizualizat, dar nu si editat completati campul Password to modify: cu parola dorita. De asemenea puteti completa ambele campuri cu parole diferite, daca este cazul.

4. Click OK, apoi Save.

Va recomandam sa retineti sau sa va notati parolele (in cazul in care acestea sunt mai complicate si greu de retinut).

Nota: Imaginile de mai sus sunt din versiunea Ms Office 2003 folosind afisarea clasica in Ms Windows XP. Daca aveti setata tema de Windows XP sau folositi Windows Vista/Win 7/Win 8 in Excel 2003 difera doar designul ferestrelor, afisarea optiunilor fiind aceleasi. Pentru Excel 2007 este valabila aceeasi procedura, doar ca butonul Tools il gasiti in coltul opus al ferestre (stanga-jos).

instincttech

Despre instincttech

In curand, cateva informatii despre autor.

Subscribe to this Blog via Email :

2 comments

Write comments
Anonim
AUTHOR
29 aprilie 2014 la 11:56 delete

intr-un fisier parolat la scriere, se pot totusi seta 2 coloane in care sa se poata scrie si salva fara parola?

Reply
avatar
instincttech
AUTHOR
1 mai 2014 la 10:49 delete

Se pot proteja paginile (worksheet) individual la scriere/modificare prin parola, continutul acestora fiind vizibil - click-dreapta pe numele paginii -> 'Protect sheet...' iar in fereastra care se deschide se pot selecta modificarile pentru care se protejeaza pagina si se introduce parola, iar dupa click pe butonul 'OK' se reintroduce parola pt confirmare.

Se pot proteja la scriere doar anumite coloane in felul urmator:

-inainte de parolarea paginii selectati toate celulele (Ctrl+A), apoi Click-dreapta pe una din celule si click pe 'Format Cells...'. In fereastra de formatare a celulelor selectati tab-ul 'Protection' si debifati optiunea 'Locked' -> click 'OK'.
Acum intreaga pagina este neprotejata. Selectati coloanele care doriti sa fie protejate la modificare si repetati pasul de formatare al celulelor, doar ca de aceasta data bifati optiunea 'Locked'. Daca aveti celule unite intre o coloana protejata si una neprotejata va trebui sa le 'desprindeti' una de cealalta sau va trebui sa selectati manual celulele pe care le doriti protejate.
Dupa aceasta urmati pasii din primul paragraf si setati o parola pentru pagina respectiva.

Reply
avatar

Parerea ta conteaza !