3 octombrie 2010

Cum descarcam clipuri de pe YouTube

Pentru ca unii m-au intrebat cum sa descarce de pe youtube, iar la altii am vazut instalate tot felul de programele precum 'YouTUBE downloader' m-am gandit ca s-ar potrivi sa scriu aici despre cum se descarca intr-un mod mult mai simplu si practic. Cea mai utila metoda de a descarca de pe YouTube, sau mai bine zis de pe orice site, pe care o cunosc ar fi cu programul RealPlayer. Acesta se poate descarca gratuit.

Desi e ceva simplu, am sa explic pentru cei necunoscatori cum se face acest lucru pas cu pas:

1. Deschideti pagina de descarcare a site-ului realplayer.com si dati click pe butonul 'Download Free'.

2. Va aparea o fereastra care va intreaba daca doriti sa salvati fisierul; dati click pe butonul 'Save file'.

3. Dupa ce ati descarcat fisierul de instalare RealPlayer deschideti folderul unde acesta s-a salvat si dati dublu-click pe el pentru a incepe instalarea.

3.a. Pe parcursul instalarii la Termeni si conditii dati click pe 'Accept', dupa care va aparea o fereastra unde va recomand sa lasati casutele bifate (aici avem si optiunea pentru descarcare de pe internet) si continuati instalarea. Pentru a continua va fi nevoie sa inchideti orice browser (ex. Mozilla, Opera, Google Chrome, Internet Explorer); in acest sens salvati daca e nevoie paginile deschise si inchideti browser-ul. In urmatoarea fereastra se pun la dispozitie 3 versiuni ale programului; pentru versiunea gratuita bifati 'Basic RealPlayer' si click pe butonul 'Continue'. Va mai aparea o ultima fereastra a procesului de instalare care va cere sa va inregistrati, unde puteti da 'Cancel' in cazul in care nu doriti acest lucru.

4. Acum, avand RealPlayer instalat si optiunea de descarcare video de pe internet activata, cand vizionati un clip youtube si mergeti cu mouse-ul in partea dreapta desupra filmuletului va aparea un buton cu textul 'Download This Video'. Cand dati click pe acest buton descarcarea va incepe automat.


5. Descarcarile se vor face in folderul 'C:\Documents and Settings\\My Documents\My Videos\RealPlayer Downloads\'; pentru a schimba destinatia fisierelor descarcate deschideti RealPlayer si folositi meniul de navigare pentru a ajunge la configurarea acestuia: Tools -> Preferences... -> Download & Recording unde schimbati calea spre fisierul de descarcare.

Pentru utilizatorii Mozilla Firefox o alta metoda foarte simpla ar fi cu un plug-in de la Mozilla - Download Helper. Ca program de redare video gratuit si care nu necesita codec puteti folosi VLC Payer. Am atasat mai jos un tutorial video in acest sens.

instincttech

Despre instincttech

In curand, cateva informatii despre autor.

Subscribe to this Blog via Email :

16 comments

Write comments
Ionut
AUTHOR
3 octombrie 2010 la 15:45 delete

Iti multumesc foarte mult! Chiar cautam de mult timp un astfel de program. Tocmai l-am instalat si am downloadat o melodie. Nu prea am avut timp sa intru sa vad ce ai mai facut la site pentu ca a inceput scoala si am destula treaba. Tine-o tot asa adi :) =d> Bafta si succes.

Reply
avatar
instincttech
AUTHOR
3 octombrie 2010 la 15:50 delete

Multumesc pentru apreciere. Ma bucur ca ti-a fost de folos. Voi incerca sa postez tutoriale cat mai utile si practice. Succes cu scoala si nu numai ;)

Reply
avatar
Anonim
AUTHOR
16 august 2012 la 17:08 delete

Real Player este f.bun. Totusi poate ma ajutati intr-o problema. L-am folosit foarte mult timp cu succes, dar acum, dupa ce mi-am schimbat OS din Vista in Windows 7, nu se mai activeaza butonul DAWNLOAD THIS VIDEO. Am activat optiunea de descarcare pe net (din program) si pe cele din ADS-ON din IE si MOZILA, dar totul in zadar. Am dezinstalat de cateva ori programul. Intr-un final, am folosit un KIT vechi pastrat, care a mers o zi doar pe IE. A doua zi nu a mai mers. Sunt depasita de situatie si nu cred ca exista un inlocuitor gratuit al acestui program f.bun. Poate aveti o solutie. Va multumesc!

Reply
avatar
instincttech
AUTHOR
17 august 2012 la 12:22 delete

De ceva vreme am observat ca multi au avut probleme cu aceasta optiune a Real Player, inclusiv eu. O perioada am folosit doar IE6 (care vine inclus in Win XP). Acum am rezolvat problema la Google Chrome, pe care o voi posta mai jos.

Datorita diverselor actualizari ale programelor, de multe ori apar probleme de compatibilitate. Momentan optiunea 'Download This Video' nu este compatibila cu Sistemele de Operare pe 64 bit, va rog verificati daca versiunea Win7 pe care o aveti instalata este pe 64 sau 32 bit (click 'Start' -> click-dreapta 'Computer' -> click 'Properties' -> 'System Type:'). Pentru SO 64bit instalati un browser pe 32 bit (ar trebui sa functioneze).

In general butonul 'Download this video' apare daca:

- Aveti ultima versiune a Real Player (incercati un up-date daca e necesar);
- Plugin-ul este instalat in browser-ul folosit;
- Plugin-ul este activat in broser-ul folosit;
- Plugin-ul este activat in Real Player;
- Site-ul nu blocheaza descarcarea continutului.

Solutia pentru Google Chrome:

1. Deschideti o fereastra a browser-ului Google Chrome,
2. La adresa scrieti: chrome://plugins ,
3. Click pe link-ul 'Details' din partea dreapta-sus,
4. Ar trebui sa apara o lista cu 3 versiuni Flash. Dezactivati prima versiune (Locatie: C:\Program Files\Google\Chrome\Application\21.0.1180.79\PepperFlash\pepflashplayer.dll),
5. Inchideti si reporniti Google Chrome.

Activarea plugin-ului in Real Player:

1. Deschideti Real Player,
2. Click pe sigla RealPlayer (partea stanga-sus), click 'Preferences' (in RealPlayer SP, click Tools -> Preferences),
3. Verificati daca 'Web Download & Recording' e setat ca 'Enabled'. 'Enable Web Download & Recording for these installed Browsers' trebuie sa fie bifat. Sub 'Show the Download This Video' selectati 'on page load' sau 'only on mouse-over'.

Activarea plugin-ului in browser:

Internet Explorer:

1. Click Tools,
2. Selectati 'Manage Add-ons',
3. Click pe 'RealPlayer Download and Record Plugin for Internet Explorer',
4. In partea de jos a ferestrei trbuie sa fie selectat 'Enabled',
5. Click 'OK' pentru a salva setarile,
6. Inchideti si reporniti Internet Explorer.

Mozilla Firefox:

1. Click Tools -> Add-ons,
2. Gasiti RealPlayer Download Plugin,
3. Daca pe buton scrie "Disable" Inseamna ca plugin-ul e activat, Daca scrie "Enable", da-ti un click pe el;
4. Reporniti Mozilla Firefox.

Google Chrome

1. Click pe iconita pentru setari din dreapta-sus a browser-ului -> 'Tools' -> 'Extensions',
2. Ar trebui sa gasiti in lista 'RealPlayer HTML5Video Downloader Extension';
3. Daca este bifat 'Enabled' inseamna ca plugin-ul este activat, daca nu bifati 'Enabled'.
4. Reporniti browser-ul.

Sper ca acestea sa va fie de folos. In caz ca inca sunt probleme, va rog lasati un mesaj cu cat mai multe detalii si voi incerca sa gasesc solutii. Toate cele bune.

Reply
avatar
Anonim
AUTHOR
21 august 2012 la 17:22 delete

Multumesc mult pt. sfaturi! Toate posibilitatile pe care mi le-ati spus mai sus le-am verificat. Sunt toate OK, iar System type este 32bit. Nu sunt specialista. Am invatat sa lucrez cu PC de 2ani jumate si sunt ... pensionara. Concluzia o trageti dv. Trecand la tehnica: cred ca mai ramane doar faptul ca site-ul este cel care blocheaza. Ar mai fi poate o cauza: atunci cand reinstalez programul (am facut-o de peste 15 ori cred) sunt atentionata (de computer, presupun, sau de Avast) ca-mi blocheaza instalarea unui tip de toolbar browser (daca am inteles bine!). Cam asta ar fi.
Multumesc inca o data pt. atentia pe care mi-o acordati si va urez numai bine.

Reply
avatar
Anonim
AUTHOR
21 august 2012 la 17:54 delete

Mai adaug niste precizari:
- am facut update pt. ultima versiune si am reusit sa "comunic" cu acea casuta de atentionare (click Settings) ca sa lase sa se instaleze acea browser toolbar;
- cand am dat cautare pt. updates (chiar din RealPl.) au mai aparut vreo 4 "puncte" de actualizat si le-am luat pe rand si le-am instalat (nu prea stiu la ce-mi folosesc, dar am facut-o).
Totul in zadar.
Multumesc, inca o data, ca veti incerca sa ma ajutati.

Reply
avatar
Anonim
AUTHOR
21 august 2012 la 23:18 delete

Tot ANONIMA va mai scrie pt. a treia oara azi. Pot acum sa va spun ca AM REUSIT!!! (sper sa nu faca maine figuri). Nu aveam instalat Google Chrome si m-am gandit si la aceasta varianta. L-am instalat si am reusit, in sfarsit. Atunci cand am instalat G.C., la un momentdat, m-a avertizat sa inchid Firefox-ul deoarece nu am setarile activate (cred ca am inteles bine) si sa continui instalarea urmand instructiunile lor. Am reusit. Nu inteleg despre ce setari era vorba, deoarece in Suplimente (add-ons) sunt toate activate. Chiar daca ar fi ceva nesetat in Firefox, cred ca ar fi trebuit sa mearga macar cu Internet Explorer.
In fine, sunt foarte bucuroasa. Pot vedea filme linistita, gratie dumneavoastra. Multumesc frumos! Cu stima, Aurelia.

Reply
avatar
instincttech
AUTHOR
22 august 2012 la 11:05 delete

Ma bucur ca ati reusit intr-un final. Daca nu ma insel, problema era de la antivirus, care bloca instalarea plugin-ului. De ceva timp am observat la Avast ca blocheaza instalarea anumitor programe care inainte se instalau fara probleme. O varianta in acest caz ar fi fost dezactivarea provizorie a lui Avast pentru a nu bloca add-on-ul de la Real Player. Sanatate si toate cele bune.

Reply
avatar
Aurelia
AUTHOR
22 august 2012 la 16:06 delete

Multumesc frumos pentru urari! si sa va mai spun ceva (poate va folosi si altora): am reusit azi si cu Firefox, cu Avast activat. Uitati ce am facut: m-am gandit ca poate traducerea lui Enabled si Disabled nu este corecta in Suplimente (era corecta!) si am dezactivat toate suplimentele, am inchis Firefox si apoi l-am repornit. Rezultatul a fost ZERO. Am revenit iar la vechile setari (activate toate), am inchis si am repornit Firefox-ul si, surpriza ..., a pornit. Explicatia cred ca va revine dumneavoastra, specialistilor. Cam atat. Numai bine si o vara mai racoroasa.

Reply
avatar
Ioana C.
AUTHOR
20 aprilie 2014 la 23:06 delete

Servus!
Ma tot chinui de circa doua saptamani sa imi aduc aminte ce anume aveam eu in internet explorer in vechiul laptop,de puteam descarca filme in momentul in care dadeam drumul la film aparea undeva in dreapta sus a filmului scris DOWNLOAN THIS VIDEO,parca astfel scria din cate imi amintesc.
Am avut un laptop vreme de 6 ani care mi s-a defectat de 2 saptamani,am cumparat altul dar imi pliseste ceva in internet explorer sau,nu stiu exact daca are legatura cu explorer,stiu doar acea optiune de descarcare aparea doar in explorer,iar daca vroiam sa descarc un film,nu aveam torente sau strong dc++ ci dadeam drumul la film apoi miscam cursorul pe film si aparea o caseta lunguiata deasupre filmului pe care scria descarca acest video.
Va rog,stie cineva despre ce anume vorbesc?

Reply
avatar
Ioana C.
AUTHOR
20 aprilie 2014 la 23:09 delete

Aaa,abia acum am rezolvat enigma,raspunsul era mai sus intr-o poza ,am vazut abia dupa ce am scris,era vorba de real player,multumesc!

Reply
avatar
instincttech
AUTHOR
22 aprilie 2014 la 08:15 delete

Da, despre Real Player este acest "tutorial". Ma bucur ca s-a rezolvat. :)

Reply
avatar
Anonim
AUTHOR
25 aprilie 2014 la 18:34 delete

Am descarcat si eu Real Player insa nici dupa o saptamana -)) nu mi-a aparut acea banda pe care sa scrie download this video. ...in explorer.
Oare de nu apare,stie cineva va rog?

Reply
avatar
instincttech
AUTHOR
27 aprilie 2014 la 20:32 delete

Ar ajuta cateva detalii precum ce sistem de operare folositi (Windows XP, Vista, Windows 7, 8) si ce browser (Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Internet Explorer). De-a lungul timpului apar diverse modificari si actualizari la programe, iar acestea pot afecta modul de functionare si compatibilitatea intre acestea. Incercati sa actualizati Real Player si/sau browser-ul.

Reply
avatar
Anonim
AUTHOR
16 mai 2014 la 21:29 delete

Buna seara!
Am descarcat si eu Real Player sperând ca o sa pot descarca ceva filme din internet explorer,dar nu imi apare acea caseta lunga pe care ar trebui sa scrie Download this video,desi in Real Player este bifata aceasta optiune.
Nu stiu ce ar trebui sa fac!

Reply
avatar
mina
AUTHOR
7 octombrie 2014 la 10:28 delete

Buna ziua,va rog mult daca puteti sa ma ajutati si pe mine,intro problema,si anume:am descarcat de ceva vreme si eu real player dar nu imi apare pe youtube sus ,in dreapta dovnloader.Am citit pe tutorial ca treb sa intru la tools ,da am intrat,la manage add -ons si acolo unde scrie dovnload and record plugin for internet explorer scrie in chenar enable daca dau click pe el scrie jos disable.Te rog mult, daca ma poti ajuta sa-l pot activa,iti multumesc din suflet O zi buna

Reply
avatar

Parerea ta conteaza !