21 decembrie 2010

Partitia invizibila

Vi s-a intamplat ca dupa ce reinstalati sistemul de operare Windows XP sa nu mai apara in My Computer una din partitii? Nu va panicati.. aceasta este inca acolo si cu informatiile asa cum le-ati lasat. Problema e ca partitia nu mai are atribuita o litera de identificare. Pentru a rezolva aceasta problema va trebui sa accesati managerul de discuri (Disk Management) si sa atribuiti manual o litera acelei partitii folosind una din modalitatile de mai jos:

1. Mergeti la Start -> Control Panel -> Administrative Tools, dati doublu-click pe Computer Management si apoi click pe Disk Management.

sau

2. Mergeti la Start -> Run unde scrieti diskmgmt.msc si dati OK.

Va aparea o fereastra asemanatoare cu imaginea de mai jos:


Dati click dreapta pe partitia care nu are atribuita o litera si selectati 'Change Drive Letter and Paths...'; va aparea o noua fereastra unde faceti click pe 'Add...' si selectati litera pe care doriti sa o atribuiti partitiei (de preferat o litera consecutiva pentru a nu aparea probleme anterioare). Faceti click pe OK la ambele ferestre si puteti inchide orice a ramas deschis in urma acestei operatiuni.


PS: Aceeasi modalitate se aplica si lacelelalte sisteme de operare Microsoft (atat la Windows 7 cat si la Vista), cu mici diferente (in loc de Run folositi casuta de cautare: Search si tastati diskmgmt.msc)

instincttech

Despre instincttech

In curand, cateva informatii despre autor.

Subscribe to this Blog via Email :

2 comments

Write comments
alex
AUTHOR
22 decembrie 2010 la 20:06 delete

un tutorial util, este primul site in care am casit rezolvarea la aceasta problema

Reply
avatar
instincttech
AUTHOR
23 decembrie 2010 la 13:54 delete

Multumim pentru apreciere. Incercam sa oferim solutii practice si cat mai utile (pe care unii nu vor sa le dezvaluie - 'secretul profesional') atat pentru incepatori cat si pentru avansati si 'experti'. :)

Reply
avatar

Parerea ta conteaza !