31 octombrie 2010

Windows Genuine Advantage Notification (WGA)

Ce este Windows Genuine Advantage (WGA)?
Windows Genuine Advantage Notification (WGA) este un software anti-piratare a sistemului de operare Windows lansat de Microsoft. Acesta se instaleaza automat in momentul in care Windows-ul isi face up-date si 'forteaza' validarea licentei. Daca, din anumite motive, aceasta aplicatie esueaza in a valida sistemul de operare va afisa permanent la pornire un mesaj de avertizare precum ca sunteti victima unui software piratat ("You may be a victim of software counterfeiting. This copy of Windows is not genuine and is not eligible to receive all updates and product support from Microsoft. "), iar dupa incarcarea Windows-ului va sta in taskbar si va continua sa va deranjeze.





Windows Genuine Advantage colecteaza informatii legate de calculator, BIOS, adresa MAC a placii de retea, seria harddisk-ului, locatia si limba care sunt setate in sistemul de operare ...

Cum scapam de Windows Genuine Advantage?
Putem elimina notificarile WGA prin mai multe metode. Se poate seta blocarea acestora prin firewall, se pot folosi programe care inlatura notificarile (ex: WGARemover), folosind System Restore, sau prin stergerea fisierelor din c:/windows/system32 care apartin aplicatiei wga (ex: wgalogon.dll, wgatray.exe).

O alta metoda ar mai fi prin eliminarea unor linii din registrii Windows-ului (valabil pentru XP):
Click Start->Run si scrieti regedit; navigati la HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\ Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\Notify si stergeti folderul WGALOGON. Dati un restart dupa care puteti sterge wgatray.exe si wgalogon.dll din c:\Windows\System32\. Pentru aceasta puteti deschide Start->Run si scrieti urmatoarele comenzi:

cmd /c "del %windir%\system32\wgatray.exe"
apoi
cmd /c "del %windir%\system32\WGAlogon.dll"
si pe urma
cmd /c "rmdir /s /q %windir%\SoftwareDistribution\Download\6c4788c9549d437e76e1773a7639582a"

instincttech

Despre instincttech

In curand, cateva informatii despre autor.

Subscribe to this Blog via Email :

Parerea ta conteaza !