28 august 2012

Cum transferam filmarea de pe caseta VHS in calculator

Sunt sigur ca multi aveti acasa casete video cu filmari realizate la ocazii speciale (zile onomastice, party-uri, nunti, botezuri, etc.). Aparatele video VHS sunt demult demodate, iar casetele au tendinta de a se deteriora in timp. Exista o solutie pentru a salva aceste filmari care contin amintiri placute din viata dvs; ele se pot transfera din formatul analogic in format digital pe calculatorul dvs.

Pentru a realiza acest transfer, pe langa aparatul video si calculator, veti avea nevoie de un adaptor care sa faca legatura intre acestea.

Elgato Video Capture este compatibil atat cu PC-urile cat si cu sistemele MAC. Acesta se leaga la conectorii audio-video RCA ai aparatului VHS (alb+rosu pentru semnalul audio si conectorul galben pentru iesirea video) si face legatura cu port-ul USB al calculatorului.

Pentru a face transferul mai e necesar sa instalati in calculator programul de pe CD-ul achizitionat impreuna cu aparatul de captura video. Dupa instalare apasati butonul rosu 'Start Recording'. Inregistrarea se va face in timp real, deci procesul va dura in functie de timpul filmarii de pe caseta video. Dupa finalizarea transferului apasati din nou butonul ('Stop Recording'). Acum filmarea dvs. se afla inregistrata in calculator, in folderul setat pentru memorarea inregistrarii.

Alte aparate care transforma semnalul audio-video din format analogic in digital, fie ca e un aparat video sau o camera de filmat cu mini-caseta gasiti mai jos. Modul de folosire este similar cu ceea ce ati citit mai devreme.

instincttech

Despre instincttech

In curand, cateva informatii despre autor.

Subscribe to this Blog via Email :

Parerea ta conteaza !