31 octombrie 2010

Eroarea "USB device not recognized"

Se intampla sa apara urmatoarea eroare in taskbar cand conectati un dispozitiv USB: "USB device not recognized".


In acest caz porturile USB nu mai recunosc dispozitivul respectiv. In multe cazuri poate fi o problema de drivere sau poate aparea un conflict intre dispozitivele conectate, dar un caz mai rar intalnit e atunci cand porturile USB inceteaza sa functioneze si este nevoie de o 'resetare' a placii de baza. Aceasta situatie are o solutie simpla: Va trebui sa opriti calculatorul, deconectati cablul de alimentare si apasati butonul de pornire pentru a se descarca complet condensatorii (eventual il puteti lasa un minut asa); conectati alimentarea si porniti calculatorul.

Un alt caz pe care l-am intalnit a fost ca un stick USB sa nu fie recunoscut datorita unui conflict cu o imprimanta multifunctionala, aceasta fiind pornita. Oprirea imprimantei a rezolvat problema.

instincttech

Despre instincttech

In curand, cateva informatii despre autor.

Subscribe to this Blog via Email :

20 comments

Write comments
mario
AUTHOR
23 decembrie 2010 la 06:10 delete

Buna seara acceasi problema o am si eu cu porturile usb la laptop acer extensa 5220 din 4 porturi nu imi functioneaza nici unu.Am instalat toate drivere degeaba am inchis laptopu lam lasa asa a mers dar nu mai mult de 10 secunde ma puteti ajuta va rog mult.IDul meu e mario_andreyno2007@yahoo.com

Reply
avatar
instincttech
AUTHOR
23 decembrie 2010 la 12:07 delete

Buna, mario. Aceasta este rezolvarea la unele din cazurile in care USB-ul nu recunoaste dispozitivele. Un alt caz pe care l-am intalnit a fost cu un stick USB care nu mai facea bine contact cand era introdus complet; lasat putin inafara functiona corect. Cazurile pot fi multe si particulare. M-ar ajuta mai multe detalii pentru a gasi solutia: USB-ul nu recunoaste nici un fel de dispozitiv? (mouse, stick, hdd extern, etc); dispozitivul e recunoscut pe alt calculator? (poate fi o defectiune a dispozitivului). E posibil ca unele componente USB sa necesite mai mult curent, cum ar fi unele harddisk-uri externe.

Reply
avatar
instincttech
AUTHOR
23 decembrie 2010 la 12:35 delete

Sunt cazuri in care apar conflicte intre anumite drivere si aplicatii. Incearca sa dezinstalezi 'Enhanced USB controller' din Device Manager (daca acesta exista), e posibil ca aceasta sa rezolve provizoriu problema pana la urmatoarea repornire a sistemului de operare.

Reply
avatar
instincttech
AUTHOR
23 decembrie 2010 la 13:33 delete

Ar mai fi o solutie in cazul laptop-urilor: dezactivarea managerului de curent (power management). In 'Device Manager' (Start -> Control Pannel -> System -> Hardware -> Device Manager) -> 'Universal serial Bus controllers' dublu-click pe fiecare 'USB Root Hub' click 'Power Management' unde se debifeaza 'Allow the computer to turn off this device to save power' , apoi click 'OK'.
Nota: Acest procedeu poate reduce durata de viata a bateriei!

Reply
avatar
Anonim
AUTHOR
27 ianuarie 2011 la 09:59 delete

Buna ziua.O sa incerc si aceasta varianta,desi am incercat dar nu am gasit unde exact tre sa dau poate aveti dumneavoastra putin timp sa vedeti cam despre ce e vorba nu se pune problema de plata.Va multumesc.

Reply
avatar
Anonim
AUTHOR
6 martie 2012 la 18:35 delete

Salut, eu am UBS-urile instalate insa nu imi citeste nimic , am incercat cu mai multe detectoare dar nimic...nu citesc....ce as putea face?p xp iar nu au mers nici p windows 7....nu mai stiu c sa fac... sugestii?:-s

Reply
avatar
instincttech
AUTHOR
6 martie 2012 la 19:50 delete

E posibil sa fie o problema hardware... E vorba de laptop sau sistem desktop?

Reply
avatar
Bogdan
AUTHOR
10 septembrie 2012 la 18:39 delete

Salut.Am aceeasi problema cu un mouse pe usb,nu il recunoaste.Am incercat toate cele de mai sus..si mentionez ca porturile merg foarte bine cu alte elemente..telefon,stick & stuff.Nici de la mouse nu este deoarece pe alte pc-uri merge.Nici driver pentru el nu gasesc,este totul in mouse.Nu stiu ce sa ii fac sa il recunoasca macar o secunda.

Reply
avatar
instincttech
AUTHOR
11 septembrie 2012 la 23:12 delete

Salut. Ai incercat sa cauti pe google probleme de compatibilitate intre mouse si sistemul de operare sau pc (placa de baza)? E singura varianta la care ma pot gandi, in cazul in care nu e vre-o problema de contact (cum am patit la un stick - nu facea bine contact in USB-ul respectiv).

Reply
avatar
bigboy82
AUTHOR
8 ianuarie 2013 la 20:54 delete

Se poate intanmpla sa fie si vina dispozitivului sa fie defect. la mine o camera web nu functioneaza pe 3 calculatoare, dar altele merg ex.mouse, stik, tastatura. In cazul in care alte dispozitive functuioneaza, atunci e vina dispozitivului ex: webcam

Reply
avatar
Anonim
AUTHOR
4 aprilie 2013 la 15:27 delete

Buna. Cand atasez cablul de date in computer si-n telefon imi apare ''USB DEVICE NOT RECONGNIZED'' .Care e solutia?

Reply
avatar
instincttech
AUTHOR
4 aprilie 2013 la 21:41 delete

Buna. E posibil sa fie defect cablul de date, sa fie intrerupt. In acest caz incercati cu un alt cablu de date.

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
1 iunie 2014 la 15:16 delete

Salut.
Am si eu aceeasi problema.Am 4 porturi USB in partea din spate si 2 pe panoul frontal al unitatii,cele din fata nu mai functioneaza de foarte mult timp,defapt nici nu le-am folosit decat de 2-3 ori acum daca bag ceva in cele frontale nici nu se mai aude sunetul acela cand introduci ceva in ele.Cele din spate mergeau toate 4 pana cand si astea 2 dintre ele fac figuri,se aude sunetul cand bagi ceva in ele dar apare chestia cu USB DEVICE NOT RECONGNIZED dispozitivul este vazut in my computer ca drive F sau G dar cand dai pe ele zice please insert a disk into drive G sau F dupa caz .Care sa fie cauza? Sa incerc si eu varianta cu scosul di priza 5 min. si sa functioneze sau este alta problema.Va multumesc.

Reply
avatar
Anonim
AUTHOR
28 februarie 2015 la 20:31 delete

Si eu am am aceasi problema...cand pun usb in pc si telefon , telefonul doar incarca si nu imi da sa aleg alte variante... pe calculator nu imi citeste nimic. Nu stiu ce sa fac, aveti vreo solutie???

Reply
avatar
instincttech
AUTHOR
1 martie 2015 la 07:20 delete

Am intalnit cazuri in care cablul USB de la telefon sa functioneze doar pentru incarcare si sa nu aibe functie de transfer date. E posibil sa fie aceeasi situatie... Daca si la alt PC se comporta la fel incercati cu alt cablu USB.

Reply
avatar
instincttech
AUTHOR
1 martie 2015 la 07:25 delete

@Catalin: Este posibil sa fie un conflict ce tine de driver-ul USB. Poate o reinstalare a driverelor sau a sistemului de operare ar remedia problema. USB-urile frontale probabil au o lipsa de contact sau nu sunt conectate.

Reply
avatar
Anonim
AUTHOR
2 mai 2015 la 15:55 delete

Buna,
Unul dintre porturile mele USB are o problema: nu imi citeste toate dispositivele USB. Am 2-3 stickuri pe care daca le introduc functioneaza in toate cele 3 porturi USB si altele si un HDD extern nu functioneaza in unul dintre porturi, imi da eroarea: "USB device not recognized". Care ar putea fi problema si cum as putea sa o remediez.

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
29 mai 2016 la 22:35 delete

La mine chiar a mers.Sunt uimit pentru ca am incercat toate solutiile posibile.Multumesc mult !

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
18 noiembrie 2018 la 01:09 delete

buna am si eu un mouse luat nou a mers si dintro data problema cu "USB device not recognized" am incercat cam toate variantele ....porturile USB daca folosesc alt mouse sau tastatura sau orice alt dizpozitiv nu imi pare nici o problema doar la mouse-ul cel nou apropo l-am incercat si pe alte laptopuri si la fel imi face ...chiar nu stiu ce sa ii mai fac

Reply
avatar
instincttech
AUTHOR
25 noiembrie 2018 la 14:38 delete

Buna. Este foarte posibil sa se fi defectat mouse-ul... Din pacate in acest caz vad doar doua variante: Garantia (daca exista) sau alt mouse...

Reply
avatar

Parerea ta conteaza !