5 octombrie 2010

Cum setez Windows XP sa porneasca mai repede

Daca se intampla ca sistemul de operare Windows XP sa porneasca greu, sunt cateva optiuni pe care le puteti modifica pentru o pornire mai rapida.

1. Curatati folderul Startup
 Navigati la folder-ul C:\Documents and Settings\<NumeUtilizator>\Start Menu\Programs\Startup si stergeti aplicatiile de care nu aveti nevoie la pornirea sistemului.

2. Curatati sarcinile programate
Multe programe au sarcini programate predefinite la pornire, actualizari sau alte comenzi standard. Acestea le puteti dezactiva din folderul C:\Windows\Tasks; de aici puteti sterge sarcinile care nu sunt necesare la pornirea sistemului de operare.

3. Dezactivati pornirile automate din System Configuration Utility
Mergeti la Start, click Run... si scrieti msconfig apoi click OK. La tab-ul Startup debifati aplicatiile care nu sunt necesare la pornire. Dupa ce dati OK va aparea un mesaj de restart al calculatorului, iar la pornire se va afisa un mesaj precum ca ati utilizat System Configuration Utility - bifati casuta si click OK.

4. Dezactivati servicii ce ruleaza la pornire
Puteti dezactiva anumite servicii ale sistemului accesand 'services.msc' din Start -> Run... Selectati din lista serviciile care doriti sa le dezactivati, click-dreapta si Properties. Selectati ca serviciul sa porneasca manual sau daca nu doriti deloc acel serviciu il puteti dezactiva complet (Disabled). Cateva din aceste servicii pe care le puteti dezactiva ar fi: Automatic Updates, Portable Media Serial Number, Task Scheduler, Uninterruptible Power Supply.

5. Folositi Disk Cleanup
Se poate intampla ca partitia C: sa nu aibe suficient spatiu pentru a rula aplicatiile. In acest caz poate aparea un mesaj de genul "Low Disk Space on drive C:". Pentru a mai elibera din spatiu: Goliti Recycle Bin, mutati din fisierele personale de pe Desktop si/sau My Documents pe alta partitie si folositi Disk Cleanup pentru a curata sistemul de fisiere temporare. Pentru a accesa Disk Cleanup mergeti in My Computer - Drive (C:) pe care dati click-dreapta si Properties.

instincttech

Despre instincttech

In curand, cateva informatii despre autor.

Subscribe to this Blog via Email :

Parerea ta conteaza !